Wie ben je?*
Ik ben Karin Lassche, (eind)redacteur en tekstschrijver. Geboren en getogen in de kop van Overijssel, opgeleid in Amsterdam (Frederik Muller Akademie en Vrije Universiteit) en nu werkzaam vanuit mijn woonplaats Den Hoorn, bij Delft.

Het is mijn passie ingewikkelde onderwerpen helder en toegankelijk te maken voor een breed publiek. Hoe eenvoudiger het moet, hoe leuker ik dat vind! In mijn werk ben ik betrokken en gedreven, nauwkeurig, analytisch en gedisciplineerd en inventief. Ik ben gevoelig, leergierig, nuchter, praktisch, integer en verantwoordelijk. Op mij kun je rekenen! Ik houd van harmonie en humor, en probeer altijd positief te blijven.

In mijn vrije tijd loop ik hard in groepsverband. Ik ben graag buiten en doe veel op de fiets: goed voor mijzelf en het milieu. Ook ga ik regelmatig naar het theater (cabaret) en besteed ik veel tijd aan koken en eten met man, zoon en dochter. En ik lees veel non-fictie. In het algemeen geldt dat ik geen blad of krant ongelezen kan laten. Dat geeft mij veel inspiratie voor onderwerpen en invalshoeken.

Wat zoek je?
Kort en bondig: opdrachten waarbij ik toegevoegde waarde kan leveren. Oftewel: waarbij ik moeilijke materie toegankelijk kan maken voor een breed publiek. Dat doe ik door informatie te doorgronden en te bedenken wat de doelgroep wil of zou moeten weten. En door informatie helder te structureren, begrijpelijk te formuleren en aantrekkelijk weer te geven voor publicatie op een website, een brochure, een boek of een tijdschrift.

Vooral onderwerpen die raken aan wetenschap hebben mijn interesse, zoals onderzoek op het gebied van voeding en gezondheid. Maar ook beleid en ‘personal finance’ zijn terreinen waarop ik mijn ei goed kwijt kan. Naast de inhoud kun je ook alles eromheen aan me overlaten: van het bedenken van invalshoeken tot en met eindredactie, fiattering en het beoordelen van fotografie en opmaak. De complete redactionele productie dus.

Wat heb je gevonden?
Eind 2011 heb ik mijn tekstbureau Klasse Tekst opgericht. ‘Klasse Tekst’ is een verwijzing naar mijn achternaam (Lassche wordt vaak uitgesproken als ‘lasse’) en de kwaliteit die ik voorsta. Het ondernemerschap heeft altijd gelonkt, maar mijn behoefte aan (financiële) zekerheid hield mij tegen. Ik ervaar dat een eigen bedrijf veel ruimte biedt om je persoonlijk te ontwikkelen, en daar ben ik dan ook continu mee bezig.  Bijvoorbeeld door intervisie en het volgen van cursussen en workshops om me inhoudelijk, vakmatig en als ondernemer verder te ontwikkelen.

Wat wil je behouden?
Mijn missie blijft: complexe materie toegankelijk maken. Voeding en gezondheid blijven een belangrijk werkterrein. Internet wordt steeds belangrijker, maar de rol van bladen, boeken en brochures is niet te onderschatten. Zeker bij complexere informatie hebben die nog altijd een belangrijke rol. Door print en digitale media te combineren, vergroot je de mogelijkheden en kracht van communicatie.

Waar ga je heen?
‘Personal finance’ is een onderwerp dat altijd mijn belangstelling heeft gehad en waar ik veel mogelijkheden zie om mijn missie te verwerkelijken. Er is behoefte aan transparante, heldere communicatie naar consumenten om het vertrouwen in financiële producten en diensten terug te winnen en mensen ervan bewust te maken dat ze dit onderwerp niet kunnen laten liggen. Naast voeding en gezondheid is dit ook een gebied waarop ik goed inzetbaar ben.

Verder wil ik meer samenwerken met andere zelfstandigen om samen interessante opdrachten aan te kunnen pakken. Daarom bouw ik aan een netwerk van redacteuren en tekstschrijvers, fotografen, vormgevers en webbouwers. Dat is ook voor opdrachtgevers aantrekkelijk, want ik kan u dus helpen aan een compleet team.

Kennismaken?
Kan ik voor u inhoud creëren die ertoe doet? Heeft u een vraag of wilt u vrijblijvend overleggen? Mail dan karin@klassetekst.nl of bel 06 – 18 527 627.

Zie voor meer info ook mijn Linkedin-profiel.

*Deze voorstelvorm is gebaseerd op ‘de vijf prangende vragen’ van Karin Ramaker. Het beantwoorden ervan was de eerste opdracht bij de blogcursus Blog Away.

 

Save

 

Comments are closed.