Er zijn duizenden tekstschrijvers en redacteuren in Nederland. Waarom zou u voor mij kiezen?

De punten waarop ik mij onderscheid zijn:

Kennis van zaken
Ik heb een gedegen vooropleiding. Na de studie hbo voor Uitgeverij (redactie/productie), heb ik de studie Algemene Letteren gevolgd, met als hoofdvak Nederlands (schriftelijke taalbeheersing) en als bijvakken Voorlichtingskunde, Communicatiewetenschappen en Spaans. Ik schrik niet terug voor wetenschappelijke Engelse bronartikelen en als dat zo uitkomt, kan ik ook interviews afnemen in het Engels en Spaans.

Ik heb mijn opleiding aangevuld met een postdoctorale studieroute Journalistiek. Kennis en vaardigheden vergaren blijft een grote hobby, waar ikzelf en mijn klanten de vruchten van plukken. In de praktijk heb ik veel kennis opgedaan van voeding en gezondheid en ‘personal finance’.

Lid van Tekstnet
Om de kwaliteit die ik wil leveren te onderstrepen, ben ik lid van Tekstnet, de beroepsvereniging voor tekstschrijvers. Tekstnet kent een toelatingsprocedure waarbij teksten worden beoordeeld volgens het ccc-model van Jan Renkema. De helft van de tekstschrijvers die zich aanmelden, weet deze hobbel niet te nemen. Het lidmaatschap biedt opdrachtgevers voordelen: het is een blijk van vakmanschap en kwaliteit. Bovendien beschik ik via Tekstnet over tientallen vakbekwame collega’s op wie ik een beroep kan doen bij drukte, als achtervang en voor specifieke vragen.

Zeer ervaren
Al tijdens mijn studie begon ik met redactie- en schrijfwerk. Dat betekent dat ik kan bogen op meer dan twintig jaar ervaring, opgedaan bij gerenommeerde organisaties zoals Media Partners en het Voedingscentrum.
Specifieke ervaring heb ik met teksten in begrijpelijk Nederlands (B1 en B2), teksten over voeding en gezondheid en de uitvoering van het vreemdelingenbeleid in Nederland. Voor Tekstnet beoordeel ik regelmatig teksten volgens het ccc-model.

Allround
Schrijven en organiseren vragen uiteenlopende kwaliteiten. In de praktijk gaat dat vaak niet samen in één persoon. Ik combineer beide en koppel creativiteit aan orde en daadkracht. Of het nu gaat om schrijven, redactie, eindredactie, coördinatie of advies: u kunt ervoor bij mij terecht. U kunt dus al uw redactiewerkzaamheden in één hand beleggen.
Ook ben ik thuis in zowel print als online media. Mijn loopbaan ben ik begonnen in de customer media, en nog altijd heb ik een voorliefde voor tijdschriften. Later is daar het internet bijgekomen. Schrijven voor websites vereist kort en bondig kunnen schrijven, en dat sluit goed aan bij mijn schrijfstijl.

Overzicht, met oog voor detail
Bij het maken van een magazine of een nieuwsbrief komt veel kijken. Idealiter houdt één persoon overzicht op de stand van zaken van alle onderdelen. Bijvoorbeeld of de juiste personen de tekst gelezen hebben, de fotograaf is ingelicht en alle tekstcorrecties goed worden verwerkt en de tekst op tijd naar de vormgever gaat. Ik heb oog voor detail en behoud tegelijkertijd het overzicht. Ik kan u het hele productietraject uit handen nemen.

 

 

Comments are closed.