schijf-van-vijf-met-namen_25349865664_o Op 22 maart was ik bij de presentatie van de nieuwe Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Voor dokteronline.com schreef ik een blog over wat er is veranderd en wat niet. Mijn conclusie was al eerder: vooral de presentatie en de toon zijn veranderd. En dat is positief!

In de nieuwe Schijf van Vijf zijn de richtlijnen van de Gezondheidsraad meegenomen, die in het najaar van 2015 uitkwamen. Je weet het vast nog wel: elke week peulvruchten eten bijvoorbeeld, maar juist minder bewerkt vlees en hooguit één glas alcohol per dag. Het Voedingscentrum heeft nu berekend wat je elke dag zou moeten eten om niet alleen de kans op chronische ziekten te verlagen, maar ook alle voedingsstoffen binnen te krijgen die je nodig hebt. Wat is er precies veranderd?

Lees verder op dokteronline.com

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *