Voor dokteronline.com schreef ik een blog over een vraag die vaak terugkomt: wat zijn gezonde tussendoortjes? Een heerlijk onderwerp, want het woord ’tussendoortje’ wordt maar al te vaak gebruikt voor producten die weinig voedingswaarde hebben.

Vaak wordt er over tussendoortjes gepraat alsof het een aparte categorie voedsel is. Logisch, want daar is veel geld mee te verdienen. Fabrikanten spelen met per portie verpakte etenswaren als Sultana’s, Snelle Jelle’s en energierepen in op de behoefte aan hapklaar eten, dat makkelijk mee te nemen is naar werk of school. Maar je kunt natuurlijk tussendoor eten wat je maar wilt. Een boterham bijvoorbeeld, een stuk fruit, wat rauwkost of yoghurt. Dat is meestal een stuk voordeliger én gezonder. Want over het algemeen bevat ‘gewoon’ eten een stuk meer nuttige voedingsstoffen dan zogenaamde gezonde tussendoortjes. Denk aan vezels, vitamines en mineralen.

Lees verder op dokteronline.com

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *