fotoboek

FitChef: 105 eiwitrijke recepten om fit te worden en te blijven

Begin dit jaar begon ik aan een bijzondere klus: twee kookboeken maken in opdracht. En ze zijn nu allebei klaar! Heel bijzonder om in dit digitale tijdperk iets tastbaars in handen te hebben. En om mijn naam genoemd te zien in een boek dat bij de boekhandel te krijgen is – meestal wordt mijn werk verspreid in controlled circulation.

Over FitChef: Dit boek is bedoeld voor iedereen die fit wil worden en blijven. Het boek geeft veel goed onderbouwde informatie over wat ons lichaam nodig heeft en hoe je je eten daarop afstemt. De gerechten bevatten relatief veel eiwit, wat gunstig is om lang verzadigd te blijven en spieren op te bouwen. De hoeveelheid vet en koolhydraten is juist verhoudingsgewijs minder dan we gewend zijn. Alle recepten zijn eenvoudig te maken met ingrediënten uit de supermarkt.

Samen met blogger, uitgever en ‘FitChef’ Mark van Oosterwijck heb ik het concept uitgewerkt, de achtergrondinformatie geschreven, redactie gedaan en de productie begeleid. Voor de receptuur heb ik Clara ten Houte de Lange benaderd, auteur van onder meer Lekker lang jong, de fotografie heeft Clara verzorgd samen met Albertine Dijkema. Diëtist Katinka Huiskamp berekende de voedingswaarden bij de gerechten. Kokako is het designbureau dat tekent voor de illustraties en vormgeving.

FitChef is vanaf 28 november 2016 te bestellen voor 37,95 euro, inclusief verzendkosten. Best een bedrag, maar dan heb je ook een prachtig gebonden boek dat goed open blijft liggen op het aanrecht, met kleurige illustraties en mooie foto’s, in hardcover en niet minder dan 246 bladzijden. En vooral: met 105 recepten en veel handige tips!

Over Bites!: Het tweede boek heet Bites! en geeft 75 recepten voor gezonde en lekkere tussendoortjes: zoete en hartige, dranken en snacks. Voor ’s avonds op de bank,maar ook tijdens het werk, na het sporten en in het weekeinde en bij feestjes. Stuk voor stuk makkelijk te maken, vol voedingsstoffen maar zonder suiker, E-nummers en veel zout en verzadigd vet. Daarnaast staat er handige achtergrondinformatie in over tussendoortjes.

Bites! is gemaakt door hetzelfde team en valt op door de kleurrijke, vrolijke ‘geknipte’ illustraties. Het boek is te bestellen voor 27,95 euro inclusief verzending. Via de bestelpagina kun je een exemplaar inzien.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *