Als kind was ik een slechte broodeter. Ik lustte er alleen Nutella op en ik herinner me nog goed hoe elke brok brood veranderde in een kleffe bal die ik in mijn wang propte en met de grootste moeite weg kreeg. Lag het aan het brood? Dat zal zeker een rol gespeeld hebben. Later is het helemaal goed gekomen: ik kan een mooi brood waarderen en koop alleen nog chocoladepasta voor mijn kinderen (gelimiteerd op één pot per week).

Ondertussen zijn er in deze tijd veel bewuste eters die hun broodconsumptie willen matigen. Wat je daar nu ook van vindt: wat variatie kan wat mij betreft helemaal geen kwaad. Op verzoek van dokteronline.com schreef ik onderstaand blog over alternatieven voor brood.

5 alternatieven voor brood

Brood eten is een belangrijk deel van het Nederlandse eetpatroon en lekker makkelijk: brood kopen, beleg erop en klaar ben je. Het is dan ook best even wennen als je minder brood wilt eten. Ook is brood een belangrijke bron van voedingsvezels, B-vitamines, jodium en ijzer. Dus als je brood vervangt, moet je erop letten dat je daar voldoende van binnenkrijgt. Hier vind je 5 goede alternatieven voor brood om je op weg te helpen.

Lees verder op dokteronline.com

 

Tagged with:
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *